Пентагон розкрив дані про російські війська на українських територіях

Новини
войска

Російські окупанти розмістили на території України 106 оперативних батальйонно-тактичних груп (БТГ).

Про це повідомили у Міністерстві оборони США.

«Вони концентруються між Херсоном із західного боку і Маріуполем зі східного. Також від Запоріжжя з півночі, і аж до Великої Новосілки», – повідомили у Пентагоні.

Ці війська, за даними Міноборони США, згруповані на східному, центральному, Західному та південному напрямках. Найбільше з угруповань – південне, до нього закріплено понад 50 БТГ.

Чиновник в оборонному відомстві США відповів, що поки немає точних бойових показників і показників готовності по кожній БТГ. Однак, за його словами, можна констатувати, що говорити про різке збільшення присутності російських військ на півдні не доводиться.

Запроваджені проти росії західні санкції починають завдавати шкоди її оборонно-промисловій базі, зокрема, російським збройним силам вже важко поповнювати запас високоточних керованих боєприпасів.

Головне управління розвідки Міністерства оборони оприлюднило дані 2,5 тис. бойовиків з Чечні, які брали участь у військовому вторгненні в Україну.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter