Міжнародний жалобний онлайн-мітинг, присвячений пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (трансляція)

Новини

Міжнародний онлайн-мітинг пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу «Залишений безкарним геноцид вчиняється знову», який проходить в рамках меморіальних заходів до 78-х роковин злочинної депортації сталінським режимом кримських татар з їх історичної Батьківщини – Криму.

Акція організована спільно Меджлісом кримськотатарського народу та Кримськотатарським Ресурсним Центром

Трансляція онлайн-мітингу доступна на YouTube-каналі та на Facebook-сторінці Кримськотатарського Ресурсного Центру, а також у прямому ефірі кримськотатарського телеканалу АТR https://atr.ua/live.

Приєднатися до мітингу можна за посиланням: https://cutt.ly/pHEYqov

Як повідомлялось, в Україні та світі 18 травня вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Також меморіальні заходи до 78-х роковин злочинної депортації сталінським режимом кримських татар з їх історичної Батьківщини – Кримського півострова, проводяться в окупованому Криму та в окупованих російськими військами населених пунктах Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо:

  • Щорічно 18 травня в Україні традиційно проходять меморіальні заходи, присвячені пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. В цей день згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму – кримських татар – вислали за межі півострова в Середню Азію і віддалені райони Росії. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб. В дорозі і в перші роки в місцях депортації від голоду і хвороб загинули 46% кримських татар.
  • У Криму щорічно з нагоди річниці Дня депортації проходили масові заходи, в тому числі траурний мітинг в центрі кримської столиці. Але після окупації півострова росією в березні 2014 року, проведення подібних акцій в центрі Сімферополя заборонили. Не проводяться жалобні мітинги і в населенних пунктах півострова.