На Херсонщині російські військові під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї

Новини

На Херсонщині російські окупанти змушують засуджених, що відбувають покарання у колоніях і які не були евакуйовані, копати траншеї, нескореним прострілюють ноги.

Про це повідомила керівниця пресслужби Херсонської міської ради Гаяне Оганесян.

«Засуджених Дар’ївкої виправної колонії 10, які готові були захищати свою Батьківщину, російські військові переміщують у 90 колонію й примушують копати траншеї. Нескореним прострілюють ноги. На базі 10 колонії будуть розташовані бокси для ремонту військової техніки рф. Окупанти готові дати засудженим зброю, аби ті виступали під триколором проти армії України», – йдеться у повідомленні.

За її словами, співробітники закладів, яким вдалося утекти, переховуються, оскільки їх примушують до співпраці з окупантами.

Оганесян інформує, що йдеться про життя працівників та засуджених в регіоні, яких так і не евакуювали, а разом це близько 3 тисяч людей.

На Херсонщині окупанти запроваджують систему перепусток, щоб скоротити можливості виїхати з області. Найближчим часом, скоріш за все, можливості виїхати з області скорочуватимуться.

Читайте також: «Хто та як просуває ідеї «русского мира» у Херсоні»

рф на Херсонщині проводить зачистки людей, які загрожують окупаційному режиму. Обшуки та викрадення людей не припиняються.

В окупованому Криму у СІЗО Сімферополя утримують та катують українських військовополонених та цивільних заручників, які були насильно вивезені з материкової частини України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter