У Запорізькій області російські окупанти не пропускають людей на блокпосту

Новини

У місті Василівка Запорізької області перед блокпостом російських окупантів перебувають більше тисячі автомобілів, які російські військові не пропускають ані на підконтрольну Україні територію, ані в зворотному напрямку.

Про це заявила заступниця голови Запорізької ОДА Злата Некрасова.

«На даний момент у м. Василівка, перед блокпостом Російської Федерації перебувають більше 1000 машин, яких не пропускають на підконтрольну територію України та на окуповану територію. В обидві сторони не пропускають окупанти», – заявила вона.

За словами Некрасової, у машинах перебувають жінки та діти. Запорізька ОДА забезпечила доставку води та їжі людям.

На Херсонщині російські військові 17 травня обстріляли з «Градів» колону цивільних автомобілів поблизу села Давидів Брід Великоолександрівської територіальної громади Бериславського району. Серед людей, які прямували з Кривого Рогу в напрямку Берислава, є загиблі і поранені. Українські правоохоронці відкрили провадження за фактом обстрілу автоколони, який кваліфікований як воєнний злочин, вчинений представниками збройних сил рф.

Як повідомлялось, російські війскові розстріляли автомобіль директора херсонського автосалону Volvo Антона Кушніра – сам він загинув, його сестра отримала поранення.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter