росія хоче створити гетто для українців в окупованому Маріуполі – Андрющенко

Новини
мариуполь

Російські окупанти в захопленому Херсоні шукають жителів Маріуполя для того, щоб їх повернути додому. росія хоче створити гетто для українців.

Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко.

«В тимчасово окупованому Херсоні влада окупантів разом з росгвардією проводить заходи з повернення маріупольців додому. Встановлюють місця компактного розселення та поодинокого розміщення. Формують автобуси і будуть направляти всіх встановлених маріупольців додому. Повідомляйте рідним та близьким, хто знайшов тимчасове укриття в Херсоні про небезпеку. Краще на кілька днів поїхати до навколишніх населених пунктів до з’ясування рівня загрози. Причини та мета наразі незрозумілі. Продовжуємо слідкувати та фіксувати для повного аналізу та прогнозу. Але факт перетворення Маріуполя на справжнє гетто для українців стає безспірним», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, Петро Андрющенко показав відео «евакуації» – депортації мешканців Маріуполя російськими загарбниками. Містянам вже в автобусах повідомляють, що їх везуть до росії.

Маріуполь почали патрулювати «кадирівці». Окупанти не тільки запровадили нову пропускну систему та облаштували блокпости. Вони знущаються з українців.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter