Окупанти хочуть провести в Херсонській області «референдум» про входження до складу рф

Новини
Прапор рф на будівлі Херсонської ОДА, окупований Херсон 09.04.2022 Фото: facebook.com/vgoru

Російські окупанти планують провести у захопленій Херсонській області «референдум» для вирішення питання щодо можливого приєднання до росії. На наступному етапі будуть проведені «вибори». До того владу в регіоні здійснюватиме «громадська рада».

Про це повідомив так званий «заступник голови військово-цивільної адміністрації» Херсонської області, голова «комітету з порятунку Херсонщини «За мир та порядок», колаборант Кирило Стремоусов, передає Інтерфакс.

«Звичайно, це буде плебісцит. Це буде волевиявлення народу… Це, швидше за все, буде референдум, який проводитиметься на території Херсонської області про самовизначення. І наступним етапом будуть вибори», – сказав Стремоусов.

Він зазначив, що після окупації військами росії Херсонська область «залишилася без законодавчої влади», яку тимчасово замінюватиме «громадська рада».

«Створено громадську раду, яка представляє народ, і вони прийматимуть проміжні рішення», – заявив колаборант.

Як повідомлялось, 6 травня секретар генради партії «Єдина Росія» Андрій Турчак заявив, що росія прийшла на Херсонщину назавжди і натякнув на проведення «референдуму» про статус регіону.

11 травня колаборанти тимчасово захопленої військовими рф Херсонщини планують звернутися до президента рф Володимира Путіна з проханням «приєднати регіон до росії».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter