Маріупольці вимушені «боротися за гуманітарку» через відсутність їжі, записуються у чергу за два дні

Новини
мариупольцы

Жителі окупованого Маріуполя змушені «боротися за російську гуманітарку» через відсутність їжі, записуються у чергу за два дні. 

Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко.

«Спочатку ти записуєшся в чергу. Черга на два-три дні вперед. Але черга – не гарантія. В день «черги» маєш добігти в числі перших 300 щасливчиків вже в живу чергу. Потім тебе тримають на спеці як тварину в загоні. Без води і можливості її набрати. Потім якщо пощастило – отримуєш всередині те, що дуже не гарної якості і без холодильників швидко зіпсується. День-два і маєш бігти по колу пекла гуманітарки знов», – розповів Андрющенко.

У Маріуполі російські окупанти продовжують звозити тіла загиблих жителів міста до приміщень місцевих супермаркетів, використовуючи їх як імпровізовані «морги». Загарбники фізично не можуть їх хоч якось поховати.

Як повідомлялось, у Маріуполі російські військові звозять у супермаркет «Щирий кум» тіла загиблих містян, викопані або вимиті з-під землі водою.

В Маріуполі окупанти вирішили зносити пошкоджені від їх обстрілів житлові будинки. Власників квартир виселятимуть прямо надвір. При цьому розбір завалів не провадиться, уламки разом із залишками тіл загиблих жителів вивозять на звалище. Росіяни знищують докази своїх злочинів, не витрачаючи більше часу на пошук загиблих у розбитих будинках.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter