У Маріуполі з липня «гуманітарку» отримуватимуть лише непрацездатні, оккупанти вже нею торгують – Андрющенко

Новини
Фото: t.me/s/andriyshTime

У Маріуполі російські загарбники попереджають, що з 1 липня вся «гуманітарна допомога» видаватиметься лише непрацездатним. При цьому окупанти разом з місцевими колаборантами вже торгують розкраденою російською «гуманітаркою».

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Окупаційна влада офіційно попередила, що з першого липня вся «гуманітарка» тепер лише фактично непрацездатним. Всі інші – виживайте як хочте», – написав Андрющенко.

Разом з тим, зазначив він, окупанти разом з місцевими колаборантами почали торгівлю розкраденою російською гуманітарною допомогою.

«Син псевдомера Іващенко Володимир Костянтинович, який взяв на себе функцію «решали» при владі знайшов спільну мову з робітниками мнс росії. Не без допомоги урзуфських колаборантів Івана Топузова та його спільниці – співмешканки Тетяни Бутяєвої. Тепер вони разом просто крадуть гуманітарку, що заходить від росіян і потім реалізують через мережу підприємців. Перший пробне каміння було саме в Урзуфі, тепер відкатана схема переїхала вже в Маріуполь», – додав радник мера.

За його словами, реалізація краденої гумдопомоги йде через «своїх» торговців, яких попереджено, що в разі незгоди «поїдуть на підвал». «Також до цього залучені депутат Маріупольського району Косенко Сергій Сергійович – права рука сина Іващенка та колишній голова Урзуфа Аврамов Анатолій «Мопсік» з сином Костянтином. Ціле злочинне угрупування економічних злочинців в самому серці окупаційної влади. Може вони просто диверсанти?», – вказав Андрющенко.

Крім того, зазначив він, працівники мнс росії продовжують мародерства та крадіжки вже навіть по цілих будинках. «Маріупольці повідомляють, що дивним чином всі російські мчсники розраховуються виключно гривнею (іноді ще доларами та євро) і майже ніколи – рублями. Звідки в них гривня та валюта – зрозуміло. З домівок та квартир маріупольців. Взагалі ця окупаційна влада не втомлюються доводити, що не здатна робити нічого, окрім руйнування та мародерства», – наголосив радник міського голови.

Як повідомлялось, мешканці окупованого Маріуполя змушені «боротися за російську гуманітарку» через відсутність їжі, записуються у чергу за два дні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter