Путін звільнив Поклонську з «Россотрудничества», її призначили радницею генпрокурора рф

Новини
Наталія Поклонська в залі Держдуми РФ Фото: ТАСС

Президент рф Володимир Путін звільнив колишню «прокурорку Криму» та «депутата» Держдуми від «Єдиної Росії» Наталію Поклонську з посади заступниці голови Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, та з міжнародного гуманітарного співробітництва («Россотрудничество»). Вона призначена на посаду радника генерального прокурора рф Ігоря Краснова.

«Я призначена на посаду радника генерального прокурора російської федерації Ігоря Вікторовича Краснова. Мною припиняється ведення соціальних сторінок та будь-яка публічна діяльність. Тепер займатимуся виконанням поставлених генеральним прокурором росії завдань», – написала вона в Telegram.

За всіма коментарями Поклонська порадила звертатися до пресслужби російської генпрокуратури.

Раніше повідомлялося, що Наталія Поклонська не стане послом РФ у Республіці Кабо-Верде «з особистих обставин».

13 жовтня 2021 року президент РФ Володимир Путін призначив колишню «прокурорку Криму» і екс-«депутата» російської Держдуми Наталію Поклонську послинею Росії в Республіці Кабо-Верде – країні, розташованій на островах Зеленого Мису біля західного узбережжя Африки.

МЗС України порушило перед урядом Кабо-Верде питання про злочинну діяльність розшукуваної українськими правоохоронцями за підозрою у держзраді колишньої «прокурорки Криму» і «депутата» Держдуми РФ Наталії Поклонської, яку Володимир Путін призначив послом Росії в Республіці Кабо-Верде.

«Россотрудничество» очолює Євген Примаков – онук покійного прем’єр-міністра ФР і фахового розвідника Євгена Примакова. 

У квітні 2021 року Україна ввела санкції щодо кремлівської організації «Россотрудничество», на блокуванні роботи якої в Україні ЦЖР наполягав з 2015 року.

Про методи і виконавців концепції «м’якої сили» Росії в Україні – представництво «Россотрудничества» і фонд «Русский мир» – читайте в розслідуваннях Центру журналістських розслідувань для програми Слідство.інфо «М’яка сила» і «Резиденти».

Нагадаємо:

  • У березні 2014 року СБУ оголосила «прокурорку Криму» Наталію Поклонську в розшук за підозрою у скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади по ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України.
  • В червні 2021 року Офіс генпрокурора України проінформував про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно 8 колишніх високопосадовців АР Крим за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради та створення злочинної організації. У списку також й Наталія Поклонська.
  • 29 грудня 2021 року СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора завершила розслідування щодо 8 колишніх високопосадовців АР Крим за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради та створення злочинної організації. Обвинувальний акт стосовно колаборантів направлений Офісом генпрокурора до суду.