Облом: Поклонська не стане послом у Кабо-Верде

Новини
Наталія Поклонська в залі Держдуми РФ Фото: ТАСС

Колишня «прокурор Криму» та «депутат» Держдуми від «Єдиної Росії» Наталія Поклонська не стане «послом РФ» у Республіці Кабо-Верде «з особистих обставин». Вона була призначена послом у жовтні 2021 року.

Про це агентству Інтерфакс повідомили у міністерстві закордонних справ РФ.

«У Наталії Поклонської змінилися особисті обставини, і її від’їзд послом у Кабо-Верді не відбудеться з цих причин», – заявили в російському дипвідомстві.

Як повідомлялось, 13 жовтня 2021 року президент РФ Володимир Путін призначив колишню «прокурорку Криму» і екс-«депутата» російської Держдуми Наталю Поклонську послинею Росії в Республіці Кабо-Верде – країні, розташованій на островах Зеленого Мису біля західного узбережжя Африки.

МЗС України порушило перед урядом Кабо-Верде питання про злочинну діяльність розшукуваної українськими правоохоронцями за підозрою у держзраді колишньої «прокурорки Криму» і «депутата» Держдуми РФ Наталії Поклонської, яку Володимир Путін призначив послом Росії в Республіці Кабо-Верде.

Нагадаємо:

  • У березні 2014 року СБУ оголосила «прокурорку Криму» Наталію Поклонську в розшук за підозрою у скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади по ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України.
  • У березні 2014 року СБУ оголосила «прокурора Криму» Наталію Поклонську в розшук за підозрою у скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади по ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України.
  • В червні 2021 року Офіс генпрокурора України проінформував про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно 8 колишніх високопосадовців АР Крим за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради та створення злочинної організації. У списку також й Наталія Поклонська.
  • 29 грудня 2021 року СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора завершила розслідування щодо 8 колишніх високопосадовців АР Крим за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради та створення злочинної організації. Обвинувальний акт стосовно колаборантів направлений Офісом генпрокурора до суду.