Поліцейським Мелітополя, які перейшли на службу до російських окупантів, повідомлено про підозру в держзраді

Новини
полиция Мелитополь

Офіс генпрокурора України за подання територіального управління Державного бюро розслідувань в Мелітополі повідомив про підозру у державній зраді правоохоронцям, які свідомо і добровільно пішли на співпрацю з рф. Мова йде про співробітників Мелітопольського районного управління поліції, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Повідомлення про підозри ч.2  ст 111 КК України – у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану вже отримали:

37-річний мелітополець Андрій Пилипенко. Цей поліцейський сектору реагування, «бажаючи допомогти окупаційній адміністрації рф та зробити свій особистий внесок для утворення та функціонування на території Запорізької області та, зокрема, смт. Якимівки, системи органів державної влади рф, у тому числі правоохоронної, з квітня-травня перейшов на бік ворога і по теперішній час співпрацює з окупаційною владою, виконуючи вказівки і розпорядження керівників окупаційної адміністрації рф», – , повідомили в Офісі генпрокурора.

В державній зраді підозрюють старшого сержанта поліції  Дмитра Лисиковаінспектора поліції, жителя Якимівського району Дмитра Дацева, інспектора чергової частини Мелітопольського РУП майора Миколу Затхєя

Якимівцям Олександру Глибіну та Олександру Дедушеву тільки планують вручити повідомлення про підозру у вчиненні держзраді.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

ЦЖР повідомляв, що Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності жителю Мелітополя Вадиму Міхєєву, який у березні 2022 року після окупації Запорізької області добровільно зголосився стати керівником так званої «народної міліції» росі�