У Мелітополі окупанти обіцяють запустити електричку на Джанкой у Криму

Новини
Фото: 1news.zp.ua

В Мелітополі окупанти після «націоналізації» залізничного господарства у захопленій частині Запорізької області створили фейкове «Держпідприємство «Мелітопольська залізниця» і обіцяють запустити електричку на Джанкой в окупованому Криму.

Про плани загарбників на перевезення залізничним транспортом розповів так званий «директор» «Мелітопольської залізниці» Олексій Єфремов, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Рух приміських потягів Мелітополь-Джанкой окупанти обіцяють розпочати з 1 липня в тестовому режимі.

«Планується запуск однієї пари пасажирських потягів по три вагони, кожний з яких розраховано на 80 місць», – цитують Єфремова російські пропагандисти.

Зауважимо, про створення «Держпідприємства «Мелітопольська залізниця» на тимчасово підконтрольній рф частині Запорізької області наприкінці травня повідомляв так званий заступник голови «Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації» Андрій Трофімов.

Тоді він акцентував увагу на тому, що залізниця потрібна для сполучення з тимчасово окупованими частинами Донецької і Луганської областей. Формально для постачання туди будматеріалів та промислових товарів, вірогідніше ж, для більш зручної логістики вивезення награбованого зерна та майна промислових підприємств з тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Зауважимо, фото так званого директора Мелітопольської залізниці не оприлюднюють, але особа з ПІБ Олексій Михайлович Єфремов була заступником генерального директора на підприємстві «ДП Донецька залізниця», яке було створене на основі майна, вкраденого (окупанти використовують евфемізм націоналізованого) в «Укрзалізниці» на окупованій частині Донецької області. Таке ж «Держпідприємство» є і в окупованій частині Луганської області.

Як повідомляв ЦЖР, так званий голова «Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації» Євген Балицький обіцяв «націоналізувати» стратегічні об’єкти в області. І тоді мова йшла якраз про залізницю.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter