Відхід ЗСУ від Сєвєродонецька не полегшує рф задачу захоплення Донбасу – розвідка Британії

Новини
Северодонецка
Обстріл Сєвєродонецька військами рф Фото: AFP

Захоплення Сєвєродонецька рф – лише одне із завдань російської армії. Щоб окупувати весь Донбас, армії рф необхідно взяти під контроль Краматорськ і забезпечити захист основних шляхів постачання міста Донецьк.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки.

У розвідці нагадують, що у квітні 2022 року рф переглянула свій план окупувати більшу частину України на цілеспрямованіший наступ на Донбасі.

Також у розвідці підтвердили, що більшість українських сил відійшли зі своїх оборонних позицій у Сєвєродонецьку.

Війська рф 25 червня захопили Сєвєродонецьк, підрозділи Збройних сил України, які захищали місто, відійшли на більш підготовлені для оборони позиції. Місцеві жителі можуть залишити місто лише у бік окупованої території.

Як повідомлялось, 24 червня українські військові відбили атаку на Лисичанськ, але отримали команду відходити від Сєвєродонецька.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter