На Полтавщині засуджено до 15 років в’язниці 7 учасників НЗФ РФ – Офіс генпрокурора

Новини

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури 7 мешканців Донеччини визнано винними у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та в участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування. Вироками суду їм призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Прокуратурою доведено, що наприкінці лютого 2022 року чоловіки вступили до так званої «народної міліції ДНР» та служили в різних відділеннях мотострілецького батальйону на посадах командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

Приїхавши на територію Сумської області у складі незаконного збройного формування, вони виконували накази командирів російської армії, облаштовували блокпости, на яких забезпечували контрольно-пропускні функції – перевіряли документи, речі, транспортні засоби людей», – йдеться у повідомленні.

В Україні російських військових Бобикіна та Іванова засудили до 11,5 років ув’язнення.

Російський військовий Вадим Шишимарін засуджений до довічного ув’язнення за вбивство цивільного на Сумщині. 23 травня рішення виніс Солом’янський суд Києва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter