Колаборант Аксенов заявив про відправку 1200 «добровольців» з Криму на війну рф проти України

Новини
Сергей Аксенов
Сергій Аксенов фото: Facebook

Колаборант Сергій Аксенов заявив про відправку 1200 «добровольців» з окупованого Криму на війну рф проти України. Серед них, за словами «глави» Криму, є представники «козацтва».

Про це Аксенов розповів в інтерв’ю РБК.

«Що кримчани можуть з точки зору підтримки збройних сил зробити, все робиться. Умовляти нікого не треба. У нас є єдина думка щодо підтримки президента та цілей проведення спеціальної військової операції. Деякі добровольці просто через військкомат приходили. Представників нашого козацтва зібрали», — повідомив Аксенов.

Аксенов розповів про існування якогось «кримського батальйону», якому окупанти надають допомогу.

«Ми повністю екіпірували кримський батальйон, допомагали грошима, і не лише. Направляємо засоби захисту, засоби зв’язку, засоби розвідки на передову», – сказав він.

Аксенов ударився в одкровення, заявивши, що «про початок військових дій він дізнався через п’ять хвилин після старту операції».

«Тобто як тільки війська рушили, мені відразу зателефонували», – пояснив він. Рішення рф розпочати війну проти України Аксенов називає «єдино правильним», пояснюючи це тим, що «в Криму до цього моменту вже чекали удару з боку України».

«Це був секрет Полішинеля, ніхто ж не сумнівався, що готувався напад. І якби Україна спочатку пішла на Донбас, то потім одразу на Крим… Вже було зрозуміло, що на нас у найближчі місяці нападуть, як уже одного разу було 1941 року, тож навіщо випробовувати долю?», – сказав Аксенов.

Основну мету війни рф Аксенов сформулював як «захист національних інтересів росії».

«Русский мир» повертається до історичних кордонів. Це завжди була Росія. Більшовики штучно у 1930-ті роки українізували Україну. Потім нас розділили штучно, намагалися роздробити, накаламутили води у всій цій ситуації, а ми розхльобуємо сьогодні», — заявив він.

Після того, як «мету буде виконано», заявив колаборант, «далі буде проведення референдумів, усі матимуть можливість висловити свою думку».

Друзі Центру журналістських розслідувань із окупованого Криму повідомляють, що залізничні станції на півострові забиті платформами із російською бронетехнікою, яка прямує на материкову Україну.

Центр журналістських розслідувань просить читачів та глядачів присилати інформацію та фото/відео про переміщення російської бронетехніки на окупованій території, вильоти  літаків і гелікоптерів із аеродромів Криму, Севастополя і Мелітополя, виходи кораблів, а також свідчення вчинення російськими військовими та їхніми колаборантами  воєнних злочинів проти цивільного налелення. Прохання надсилати повідомлення на поштову скриньку ukrainian_resistance@protonmail.com, надійно захищену наскрізним шифруванням. Закликаємо також дотримуватись правил цифрової безпеки: користуватись VPN, видаляти фото, відео та текстові повідомлення після їх надсилання з пошти, месенджера та пам’яті смартфона.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter