Гауляйтером Любимівки на Херсонщині окупанти призначили місцевого самогонщика «Шниру»

Новини
шниря
Андрій Штепа ("Шнира") фото: соцмережі

18 липня в будівлі Любимівської селищної ради Каховського району Херсонської області відбулась «інавгурація» місцевого гауляйтера. «Керувати» громадою російські окупанти призначили Андрія Штепу з сусідньої Василівки, більш відомого серед місцевих під прізвиськом «Шнира». 

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних джерел. Місцеві розповідають, що Штепа торгує самогонкою і звик витрачати гроші на наркотики.

«18 липня в будівлі селищної ради відбулися збори, на яких виступив голова нашої громади Сергій Коновалов. Він подякував своїй команді за роботу, а всім людям за довіру і оголосив, що через дії окупантів віднині не може продовжувати виконувати свої обов’язки. Далі взяли слово «непрохані гості» з Каховки, які представили нам нового «голову» Андрія Штепу. Той закликав співробітників селищної ради співпрацювати з ним, бо, мовляв, вони «знають місцевих краще ніж він». Пообіцяв, що зарплата буде по 60 тис. рублів на місяць. Також він оголосив про початок видачі місцевим «матеріальної допомоги» в 10 тис. руб. Але люди брати ці подачки відмовляються», – розповіли учасники цих зборів.

За словами місцевих жителів, вони знають Андрія Штепу під прізвиськом «Шнира». Народився він в росії, а приїхав до Каховки разом із батьками вже підлітком. Останні 15 років проживав у Василівці і завжди був в опозиції до селищного голови Сергія Коновалова. Балотувався на посаду сільського голови у Василівці ще коли там діяла своя сільська рада, але безуспішно. 

«У Василівці Шниру кожна собака знає. Всі його ненавидять, бо він завжди був гнидою. Він продавав самогонку, а ще до нього постійно приїжджали таксисти – привозили наркотики. Як нового «голову громади» його ніхто не сприймає і посилають куди подалі», – розповіли жителі Василівки.

Як повідомляв ЦЖР, раніше окупанти призначили гауляйтеркою в Старій Збур’ївці Голопристанської ТГ Скадовського району місцеву безробітню Альону Ротонос. З приходом російських загарбників у цьому селі не припиняються викрадення людей, катування і залякування. Зокрема, від сільських вчителів вимагають виходити на роботу і працювати за якимись російськими навчальними «стандартами».

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter