рф готує підстави для нових фейкових «референдумів» – розвідка Британії

Новини

Глава МЗС рф Сергій Лавров збрехав, коли говорив про нібито розширення цілей рф за межі Донбасу, адже Москва спочатку була націлена на ширшу окупацію. Ймовірно, Лавров своєю заявою готує підґрунтя для проведення фейкових «референдумів».

Про це йдеться у звіті розвідки Великої Британії.

Лавров заявив, що «географія» цілей Росії нібито «розширилася» за межі Донбасу – і тепер рф хоче захопити ще Херсонську, Запорізьку області та низку інших територій.

Британські розвідники вважають брехнею твердження Лаврова. За їхніми словами, росія не розширила цілі, адже майже напевно довгострокова окупація цих територій була первинною метою широкомасштабного вторгнення рф.

Зокрема, розвідники зазначили, що окупанти щонайменше з березня обговорюють перспективи проведення фейкових «референдумів» на тимчасово окупованих територіях.

«Існує реальна ймовірність того, що Лавров зробив заяву, щоб підготувати ґрунт для проведення референдумів на окупованих територіях за межами Луганської та Донецької областей», – підсумували у розвідці.

Як повідомлялось, у червні окупанти через заяви колаборантів повідомляли про намір  провести у захопленій Херсонській області «референдум» щодо приєднання до росії. Наступним етапом  будуть проведені «вибори».

Заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк повідомив, що у разі проведення російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонської області, його організатори та учасники нестимуть кримінальну відповідальність.

28 червня військові рф викрали і вивезли у невідомому напрямку міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter