Удари ЗСУ по трьом мостам на Херсонщині значно ускладнили логістику окупантів – Бутрій

Новини
Наслідки ударів ЗСУ по Антонівському мосту біля Херсона

Удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників. Спроба окупантів відремонтувати мости не допоможе їм стримати наступ українських військ.

Про це повідомив т.в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ, передає Центр журналістських розслідувань.

«ЗСУ дуже влучно і ефективно працюють по складам боєприпасів, по скупченням живої сили і дуже ефективно в останній час саме по логістиці ворога. Удари були нанесені по Антонівському мосту, Дар’ївському і Каховському. Це значно ослабило їх логістичний рух. Рух по цих мостах важкої техніки на сьогодні, скажемо так, дуже ускладнений. У них є спроби ремонту цих мостів, є повідомлення про те, що вони планують наведення понтонних переправ. Але повірте, наші вояки як працюють ефективно, так і будуть працювати… Це (ремонт – ред.) їм (окупантам – ред.) точно не допоможе», – сказав Бутрій.

За його словами, удари по мостах – це сигнал для російських загарбників, що настав час тікати з Херсонщини, зокрема, і загалом з території України.

Бутрій також зазначив, що наразі в нього немає інформації, кого саме окупанти залучили до проведення ремонтних робіт на пошкоджених мостах.

Як повідомлялося, 19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього. 22 липня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що після пошкодження Антонівського мосту російські окупанти хочуть збудувати понтонну переправу через Дніпро.

Російські окупанти намагаються якнайшвидше відновити пошкоджені мости в Херсонській області, щоб постачати техніку та боєприпаси на лінію фронту.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter