У Херсоні, крім Антонівського мосту ЗСУ вразили і залізничний міст– Херсонська ОДА

Новини
Антонівський залізничний міст біля Херсону Фото: wikimapia.org

Крім Антонівського автомобільного мосту в окупованому Херсоні, Збройні сили України в ніч на 27 липня вразили і залізничний міст, розташований трохи вище за течією Дніпра.

Про це повідомляє Херсонська облдержадміністрація.

«Вночі ЗСУ завдали точні удари по Антонівському мосту у Херсоні. Місцеві колаборанти вже заявили про заборону пересуватися мостом. Також ЗСУ уразили залізничний міст, що знаходиться неподалік», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу т.в.о голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій уточнив, що хоча внаслідок удару ЗСУ Антонівський міст не знищений, через завдані руйнування пересуватися ним неможливо.

«Міст не зруйновано, але через завдані руйнування ним пересуватися неможливо. Цим самим ЗСУ зруйнували логістичні й транспортні шляхи окупантів. Після нашої перемоги ми обов’язково відновимо транспортне сполучення мостом. Що точно не підлягає відновленню – фантазії окупантів та місцевих колаборантів про «руській Херсон», – написав Бутрій у Facebook.

Про враження залізничного мосту у Херсоні в ефірі російського пропагандистського каналу «россия 24» повідомив і колаборант Володимир Сальдо, якого окупанти призначили гауляйтером Херсонської області.

«Трохи вище за течією є залізничний міст, туди теж дві ракети прилетіло», – сказав Сальдо.

Як повідомлялось, 27 липня у Херсоні окупанти перекрили рух по Антонівському мосту, який отримав суттєві пошкодження після нічної атаки Збройних сил України. Опубліковане відео пошкоджень на Антонівському мосту в окупованому Херсоні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter