В Херсоні окупанти перекрили рух по Антонівському мосту, ушкодженому після нічної атаки ЗСУ

Новини
Антонівський міст у Херсоні, 27.07.2022 Фото: Крыминформ

У Херсоні окупанти перекрили рух по Антонівському мосту, який отримав суттєві пошкодження після нічної атаки Збройних сил України.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Facebook.

«Після нічного відпрацювання Антонівський міст отримав суттєві ушкодження. Оцінити їх поки що складно – орки нікого не підпускають до нього з обох боків, але відновлювальні роботи точно займуть дуже багато часу і вимагатимуть ресурсів, з якими велика проблема в окупантів. Орки, вам же натякали, що з Херсона вам час валити, поки можете», – написав Соболевський.

Керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону підтвердила удар ЗСУ по Антонівському мосту.

«Наші сили тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні і транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення, тому що це не дає йому можливості маневрів, не дає можливості підтягувати сили і боєприпаси. Те, що увага прикута до моста – цілком зрозуміло. Я зауважу, що ми цінуємо все, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Робота нашої артилерії вона настільки делікатна і ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію військ. Удари були, але вони були філігранні», – сказала Гуменюк.

В самому окупованому Херсоні місцевий колаборант Кирило Стремоусов заявив російським ЗМІ, що ЗСУ завдали удар з РСЗВ HIMARS по Антонівському мосту 26 липня о 22:55 і що рух по ньому перекритий.

«По мосту попадання є, міст не зруйнований. Додалося ще дірок… На даний момент міст закритий для руху повністю», – сказав Стремоусов.

Він додав, що перекриття руху мостом нібито «не вплине на життя мирних громадян: військовими створені переправи, понтонні мости».

Херсонський Telegram-канал опублікував зняте камерою спостереження відео, на якому зафіксовані удари по Антонівському мосту.

Як повідомлялося, 19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього. 22 липня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що після пошкодження Антонівського мосту російські окупанти хочуть збудувати понтонну переправу через Дніпро.

Російські окупанти намагаються якнайшвидше відновити пошкоджені мости в Херсонській області, щоб постачати техніку та боєприпаси на лінію фронту.

Т.в.о. голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій заявив, що удари ЗСУ по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників. Спроба окупантів відремонтувати мости не допоможе їм стримати наступ українських військ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter