Голова Каховської районної територіальної виборчої комісії Костильова співпрацює з російськими окупантами

Новини
Олександра Костильова на сесії Каховської районної ради 20 листопада 2020 року Фото: Олег Батурін

Голова Каховської районної територіальної виборчої комісії, мешканка Нової Каховки Костильова Олександра Леонідівна почала співпрацювати з російськими окупантами. 30 липня вона взяла участь у проведеному загарбниками в Херсоні пропагандистському форумі «Мы вместе с Россией». 

Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних джерел.

Олександра Костильова серед учасників пропагандистського російського форуму в Херсоні 30 липня Фото: соцмережі

До Каховської районної ТВК вона потрапила як представниця проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя». Перед початком своєї роботи в виборчій комісії вона складала присягу щодо додержання Конституції та законів України. 

Судячи з її сторінки у Фейсбуці, Олександра Костильова полюбляла публікувати дописи проросійського та прорадянського спрямування. 

ЦЖР спробував зв’язатися з Олександрою Костильовою телефоном і за допомогою вайбера. Проте на наші дзвінки і повідомлення вона не відреагувала.

Відомо також, що з російськими окупантами співпрацює й донька Костильової, мешканка Нової Каховки Наталія Лисицька, яка служила в 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка і мала доступ до особових справ її військовослужбовців. Навесні цього року Наталія Лисицька звільнилася з бригади і почала видавати новокаховчанам так звану матеріальну допомогу від російських загарбників у 10 тис. рублів та зніматися в пропагандистських сюжетах для російських ЗМІ.

Наталія Лисицька. Фото: соцмережі

Наталія Лисицька. Фото: iz.ru

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

Як повідомляв ЦЖР, СБУ вдалося ідентифікувати та встановити місцеперебування всіх зрадників та їхніх «координаторів» з рф, причетних до організації псевдореферендуму на тимчасово окупованій Херсонщині.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, у червні окупанти через заяви колаборантів повідомляли про намір  провести у захопленій Херсонській області «референдум» щодо приєднання до росії. Наступним етапом  будуть проведені «вибори».

Заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк повідомив, що у разі проведення російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонської області, його організатори та учасники нестимуть кримінальну відповідальність.

28 червня військові рф викрали і вивезли у невідомому напрямку міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter