У Маріуполі окупанти відновили ексгумацію загиблих, трупи вивозять для поховань у селищі Старий Крим – Андрющенко

Новини
мариуполь

Росіяни почали знову ховати трупи загиблих містян в братських могилах біля знищеного міста.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, місцеві мешканці повідомляють про те, що окупанти терміново поновили ексгумацію трупів. Наразі вони збирають тіла в районі бульвару Меотиди.

З кожного подвір’я ексгумують 10-15 могил та вивозять трупи для поховання в братських могилах на території селища Старий Крим. Тіла ніхто не ідентифікує, в одну могилу закопують по кілька трупів.

Номери на табличках на кладовищі – це не порядковий номер трупа для обліку, а номер протоколу огляду «прокуратури» так званої «ДНР». Точну кількість трупів у цих могилах та в місті окупанти не рахують.

Як повідомлялося, у червні Маріуполі російські військові звозили до супермаркету «Щирий кум» тіла загиблих городян, вириті або вимиті з-під землі водою. Окупанти зносили будинки та вивозили тіла загиблих на звалище. Росіяни знищують докази, не витрачаючи більше часу на пошук загиблих у розбитих будинках.

Як повідомлялось, у Маріуполі російські військові звозять у супермаркет «Щирий кум» тіла загиблих містян, викопані або вимиті з-під землі водою.

Російські окупанти могли вбити у Маріуполі значно більше, ніж 22 тисячі мешканців, як оцінювали раніше. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

Із Маріуполя окупанти вивозять дітей, які втратили або загубили батьків після 24 лютого – початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter