Російські авіакомпанії розбирають літаки на запчастини через санкції – Reuters

Новини
Авиалайнер Airbus A319-111 (VQ-BAV) авиакомпании Аэрофлот/Россия. Фото: planefinder

Російські авіакомпанії, включаючи державний «Аэрофлот», почали розбирати літаки на запасні частини через те, що західні санкції не дозволять їх закуповувати за кордоном.

Про це повідомляє Reuters зі посиланням на чотирьох співрозмовників.

За словами джерел, принаймні один літак російського виробництва Sukhoi Superjet 100 і Airbus A350, які експлуатує «Аэрофлот», наразі розбираються на запчастини. При цьому зазначається, що літак Airbus A350 майже новий.

Також співрозмовники заявили, що запчастини були взяті з кількох літаків типу Boeing 737 та Airbus A320 «Аерофлоту», оскільки перевізнику потрібні додаткові запчастини від цих моделей для інших літаків Boeing 737 та Airbus A320.

Державний «Аерофлот», найбільша авіакомпанія Росії, «Уральські авіалінії» та «Росія» тепер не зможуть продати свої невикористані, вигідні посадкові місця в аеропортах Великобританії, що не дасть Росії заробити приблизно 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

До списку також включені члени сімей осіб, які вже потрапили під санкції, з огляду на те, що вони отримують вигоду від режиму або для запобігання обходу санкцій ЄС. Серед них – Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дочки президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомлялось, 8 квітня Євросоюз застосував п’ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства, вчинені російськими військовими у Бучі. Зокрема, Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

Санкції ЄС та США, запроваджені проти росії через війну ви Україні, майже повністю перекрили участь західних технологій і компаній у розвитку військово-промислового комплексу Росії, повідомив морський експерт, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).