У Мелітополі росіяни пропонують агітаторам псевдореферендуму до 50 000 рублів, але люди відмовляються – мер Федоров

Новини

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області самопроголошена «влада» готується до проведення фейкового «референдуму» та пропонує агітаторам до 50 000 рублів, але люди відмовляються.

Про це в ефірі національного телемарафону новин повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

«Щодо псевдореферендуму, то сьогодні є великі проблеми на території тимчасово окупованої Запорізької області. Проблеми в окупантів, бо вони не можуть його провести. Після першого поквартирного обходу виявилося, що підтримують Росію менше ніж 10%. Друге – ніхто не хоче навіть за гроші працювати на окупантів. Вони пропонують від 20 000 до 50 000 карбованців, це близько 25 000 гривень», – сказав він.

За словами міського голови, ця «винагорода» не варта того покарання, яке передбачено за співпрацю з колаборантами. Згідно з українським законодавством, за колаборантство передбачено відповідальність 10–12 років з конфіскацією майна.

Федоров також нагадав, що вчора від дій партизанів постраждав один із голів виборчого штабу «єдиної Росії» Олег Шостак. Раніше було підірвано сам штаб та приміщення фейкового сервісного центру «мвс».

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, у червні окупанти через заяви колаборантів повідомляли про намір  провести у захопленій Херсонській області «референдум» щодо приєднання до росії. Наступним етапом  будуть проведені «вибори».

Заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк повідомив, що у разі проведення російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Херсонської області, його організатори та учасники нестимуть кримінальну відповідальність.

28 червня військові рф викрали і вивезли у невідомому напрямку міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter