«Керувати» Каланчацькою громадою на Херсонщині окупанти призначили водолаза из рф і колаборанта Водку

Новини
Водка
Олег Водка (на передньому плані) голосує за "приєднання" Херсонщини до росії Фото: Скріншот

Перший заступник голови Каланчацької селищної територіальної громади Скадовського району Водка Олег Олексійович, 18 січня 1975 року народження, перейшов на бік ворога і обслуговує російських окупантів. Зокрема, він допомагає новопризначеному окупантами гауляйтеру неіснуючого «Каланчацького району» Мустіяновічу Пєтру Алєксєєвічу, якого загарбники привезли сюди аж із мурманської області росії.

Інформацію про це оприлюднили самі окупанти на своїх пропагандистських телеграм-каналах, передає Центр журналістських розслідувань.

На опублікованому ними відео колаборант Олег Водка голосує за «приєднання» Херсонщини до росії на організованому в Каланчаку форумі «Ми разом з росією». Про його тісну співпрацю з окупантами і допомогу в організації цього заходу Центру журналістських розслідувань розповіли жителі цієї громади.

Олег Водка працював головним інженером у Чаплинській філії ВАТ «Херсонгаз», викладачем Чаплинського професійного аграрного ліцею, головним інженером ТОВ «Торговий дім «Долинське», а в 2020 році був призначений першим заступником голови Каланчацької громади. 

За словами місцевих, Олега Водку постійно бачать в компанії з російськими військовими. 

Натомість гауляйтер «Каланчацького району» приїхав сюди аж із півночі рф. Це громадянин росії Пьотр Мустіяновіч, який народився в Україні 11 липня 1964 року – в Івано-Франківській області. Деякий час він проживав у Трохимівці Іванівської територіальної громади Генічеського району, а після навчання у Херсонському ПТУ №3 перебрався до росії. 

Пьотр Мустіяновіч

В автобіографії Мустіяновіча вказано, що він служив інструктором-водолазом у російському Північному флоті, а перед виходом на пенсію був головою ради депутатів депресивного міського поселення Печенґа мурманської області, ліквідованого у 2020 році. 

Як повідомляв ЦЖР, 18 липня в будівлі Любимівської селищної ради Каховського району відбулась «інавгурація» місцевого гауляйтера. «Керувати» громадою російські окупанти призначили наркомана Андрія Штепу з сусідньої Василівки, більш відомого серед місцевих під прізвиськами «Шнира» і «Блютуз». 

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.