Анджей Дуда: «У 2022 році я хочу вірити, що побачу український Крим»

Новини
Фото: Офіс Президента України

Президент Польщі Анджей Дуда прибув у Київ на другий саміт Кримської платформи та сказав, що хоче відвідати український півострів.

Про це заявив Дуда під час другого саміту Кримської платформи.

«Я не бував у Криму. Але це чарівне місце — так про нього писав Адам Міцкевич. Крим такий близький був до Польщі з тих рядків. Здавалося, що я завжди матиму можливість простягнути руку і доторкнутися до нього. У 2014 році я почав думати про те, що мені бракуватиме такої змоги. В 2022 році я хочу вірити, що побачу Крим. Крим український. Я вірю, що ви (Володимир Зеленський — ред.) мені його покажете. Я побуваю на цьому українському півострові», — сказав Анджей Дуда.

Крім того, Президент України Володимир Зеленський і Президент Республіки Польща Анджей Дуда взяли участь у відкритті Алеї сміливості на площі Конституції в Києві.

На цій Алеї будуть вказані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які надають Україні важливу підтримку з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Фото: Офіс Президента України

Нагадаємо:

  • Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна продовжить санкції проти РФ та Білорусі. Незабаром будуть введені санкції ще 62 особам та одній компанії з російського ОПК.
  • У Києві 23 серпня відбувається другий саміт Кримської платформи за участю 60 країн і міжнародних організацій. Цьогоріч через повномасштабну війну, яку веде росія проти України, саміт проходить в онлайн-форматі.
  • Кримська платформа — це ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети — деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter