Окупанти у Херсоні намагаються купити голоси перед псевдореферендумом в обмін на отримання паспорта рф

Новини
паспортов
Фото: Александр Река/ТАСС

Російські окупанти намагаються підкупити мешканців Херсона перед проведенням псевдореферендуму, пропонуючи їм «допомогу» в обмін на відмову від українського громадянства і отримання паспорта рф.

Про це повідомляє Оперативне угруповання військ «Каховка» Збройних Сил України.

«Тактика окупанта досить примітивна, російські «маріонетки» навмисно блокують всі виплати з України, створюючи гуманітарну кризу та на цьому фоні пропонуючи своє грошове забезпечення на умовах отримання російського паспорта і відмови від українського громадянства. Всі дії пов’язані з наданням будь-якої допомоги місцевому населенню Кремль висвітлює у своїх ЗМІ, які своєю чергою перекручують інформацію та надають її населенню росії, як підтримку херсонців російської влади та окупанта. Від безвиході декому доводиться йти на вимушене приниження та приймати умови окупанта, але таких людей дуже мало», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, здебільшого місцеве населення відмовляється від будь-якої псевдодопомоги російської влади.

«В такому випадку окупанти знайшли лазівку та для заспокоєння свого населення, яке потребує хліба та видовищ, почали проводити пенсійні виплати за мовчазною згодою. Російська влада вносить до даних свого окупаційного пенсійного фонду «мертві душі», аби завищувати показники видачі пенсій. Таким чином окупанти одночасно завищують показники підтримки місцевих й привласнюють кошти», – наголосили в українські військові

В ОУВ «Каховка» закликали мешканців окупованих територій не піддаватись на провокації «маріонеткової» влади рф і не отримувати російський паспорт

«Пам’ятайте, російська влада головною причиною вторгнення своїх військ на територію України називала «порятунок» своїх громадян від ущемлення. Тому видача російських паспортів є виправданням перебуванню окупанта на українській території», – йдеться у повідомленні.

Читайте також розслідування ЦЖР: Окупована росією Херсонщина. За крок до анексії

Як повідомлялось, російські окупанти розгорнули підготовку до фейкового «референдуму» за «приєднання» Херсонської області до рф – почали роздавати пенсіонерам гроші, агітують молодь вступати до захоплених вишів, дітей від 8 років активно запрошують в оздоровчі табори Ростова, Анапи і Криму.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter