На станції Азовська в окупованому Криму накопичилась велика кількість несправної російської військової техніки – відео

Новини
Пошкоджена військова техніка окупаційних військ РФ накопичується в с. Азовське в окупованому Криму Фото: YouTube

Несправна та пошкоджена військова техніка окупаційних військ РФ накопичується в с. Азовське в окупованому Криму. Нове відео відстійника надіслали в редакцію читачі Центру журналістських розслідувань

Військова техніка окупаційних сил РФ розміщена на пустирі неподалік від розвантажувальної рампи залізничної станції Азовська, що в Джанкойському районі окупованого Криму – це слідує з відео, яке редакція Центру журналістських розслідувань отримала від кримських читачів. Відео зняте з вікна пасажирського поїзда, який зупинявся на станції Азовська. 

Серед військової техніки, яку видно на відео, зокрема можна ідентифікувати такі види військової техніки: 

  • САУ 2С19 МСТА-С – 7 од.
  • САУ 2С3 «Акация» – 4 од.
  • САУ 2С7 «Пион» – 1 од.
  • машини на базі МТЛБ – 3 од.
  • БТР – 1
  • БМ-21 «Град» – 4 од.

Відео: ІА «Центр журналістських розслідувань» investigator.org.ua

Крім того, 10 вересня в соціальних мережах опубліковане відео, зняте з моторолера, яке спочатку позначалося як відео трофеїв, взятих ЗСУ під час наступу в Харківській области. Згодом на пропагандистському телеграм-каналі Moscow calling спростували цю локалізацію, вказавши, що цей склад техніки знаходиться “в районі Новостепового» в окупованому Криму (цю назвe згадує авторка відео під час зйомки). 

Однак за характерними ознаками (будівлі, вежа спостереження, розташування техніки, розвантажувальна рампа на задньому плані) можна визначити, що на відео саме станція Азовська, відстійник військової техніки, але знятий з протилежного боку.

На відео, знятому з автомобіля, у відстійнику та біля нього стоїть не менше трьох САУ «Піон» калібру 203 мм.

Відео: ІА «Центр журналістських розслідувань» investigator.org.ua

На цьому відео можна ідентифікувати такі види техніки:

  • САУ 2С19 МСТА-С – 3 од.
  • САУ 2С3 «Акация» – 4 од.
  • САУ 2С7 «Пион» – 2 од.
  • БРЕМ – 2 од.
  • машини на базі МТЛБ – 12 од.
  • Танки – 7 од.

Пошкоджена військова техніка окупаційних військ РФ накопичується в с. Азовське в окупованому Криму Фото: Telegram

Вперше відео майданчику військової техніки на станції Азовська виклало Управління стратегічних комунікацій ЗСУ на своєму телеграм-каналі. 

Там можна побачити ряди ящиків із боєприпасами та стоянку техніки – зокрема, ідентифікується не менше 5 машин БМ-21 «Град».

Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російсьскій військовій частині біля селища Азовське Джанкойського району. У повітря злетів склад боєприпасів, які продовжують розриватись. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої.

Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське, звідки евакуювали дві тисячі мешканців. 

З початку вересня ЗСУ звільнили від окупантів вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів території України, заявив президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили від російських загарбників місто Куп’янськ у Харківській області.

Також у Балаклії Харківської області ЗСУ підняли український прапор. 

ЗСУ звільнили Ізюм від російських загарбників та деякі інші населені пункти в Харківській області. При цьому міноборони РФ стверджує, що російські війська «залишили місто».

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter.