СтратКом ЗСУ опублікував відео складу боєприпасів окупантів у Криму до вибуху, його бачили всі пасажири потягів

Новини
Вид з потягу на склад боєприпасів окупантів біля селища Азовське у Криму Фото: СтратКом ЗСУ

Військовий склад боєприпасів, який 16 серпня вибухнув біля селища Азовське Джанкойського району у північному Криму, окупанти облаштували поряд із залізничною колією. Ящики з боєприпасами та військова техніка стояли прямо під відкритим небом, а не на території «обвалованого майданчика», як запевняє Міноборони рф. Їх могли бачили усі, хто їхав залізницею.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, яке опублікувало відповідне відео.

«А ось так виглядав той самий майданчик зберігання боєприпасів на станції Азовська між селищами Майське і Азовське Джанкойського району. Під відкритим небом знаходилися ряди ящиків із боєприпасами та стоянка техніки, зокрема, РСЗВ «Град». Повз цю «експозицію орочої недбалості» постійно проїжджали потяги, з вікон яких все чудово знімалося на відео, одне з яких ви зараз спостерігаєте», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російсьскій військовій частині біля селища Азовське Джанкойського району. У повітря злетів склад боєприпасів, які продовжують розриватись. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої.

Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське, звідки зараз евакуюють дві тисячі мешканців. Майське входить у селище Азовське Джанкойського району. Відомо, щонайменше, про двох постраждалих цивільних.

Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Рух пасажирських потягів зупинено. Пасажирів, які їдуть з росії через Керченський міст, будуть висаджувати на станції Владиславівка в районі Феодосії і везти далі автобусами.

Міноборони рф назвало диверсію причиною вибуху складу боєприпасів, який окупанти облаштували на старій фермі біля селища Азовське.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte