США ввели санкції проти Кадирова та його родини та кількох колаборантів – фігурантів розслідувань ЦЖР

Новини
Кадыров Балицкий

США ввели санкції проти голови Чечні Рамзана Кадирова та його родини, а також низки громадян України, які активно співпрацюють із російськими окупантами, фігурантів розслідувань Центру журналістських розслідувань.

Санкційний список опублікований на сайті Казначейства США.

Крім самого Кадирова у списку вказано ряд членів його сім’ї (Амінат Ахмадова, Айшат Кадирова, Каріна Кадирова, Мідні Кадирова, Табарік Кадирова, Фатіма Хазуєва).

До санкційного списку включено також низку громадян України, які стали колаборантами, про яких писав Центр журналістських розслідувань:

Євген Балицький – гауляйтер тимчасово окупованої частини Запорізької області;

Сергій Черевко – заступник гауляйтера тимчасово окупованої Херсонської області Владимира Сальдо;

Павло Філіпчук – гауляйтер тимчасово окупованої Каховки;

Олександр Кобець – гауляйтер тимчасово окупованого Херсона;

До санкційного списку також додано кілька українських суддів та співробітників силових відомств із тимчасово окупованого Криму, які перейшли на бік окупантів у 2014 році.

«Заступник прокурора Криму» Олексій Булгаков, «голова» Київського районного суду у Сімферополі Андрій Долгополов, а також «судді» цього суду Михайло Білоусов та Віктор Можелянський;

Усі троє «суддів» брали участь у судилищі над моряками ВМС України, захопленими Росією у районі Керченської протоки у 2018 році. Вони ж виносили незаконні рішення щодо кримськотатарських активістів.

«Судді» Джанкойського районного суду Марія Єрмакова та Гагарінського районного суду Севастополя Павло Крилло, співробітник ФСБ Росії Дмитро Грамашов – незаконно переслідували кримських татар.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter