Кадиров заявив, що Чечня вже «перевиконала спущений план мобілізації на 254%»

Новини
кадыров

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що в республіці не проводитиметься мобілізація. За його словами, Чечня «перевиконала план на 254%».

Як стверджує Кадиров, за час війни в Україні на фронт вирушили 20 тисяч чеченців, тому Чечня вже «перевиконала спущений план на 254%». Що це за план, глава регіону не уточнив, пишуть Кавказ. Реалії.

Пізніше Кадиров написав у своєму телеграм-каналі, що цих показників було досягнуто раніше завдяки формуванню нових підрозділів міністерства оборони.

«Ми пропрацювали цей механізм із самого початку, ще до оголошення часткової мобілізації. Крім того, в республіці є резерв із тисяч добровольців, які за необхідності зможуть поповнити лави захисників Вітчизни», – зазначив голова Чечні.

Кадиров також розповів про антивоєнний мітинг, який 21 вересня намагалися провести жінки у Грозному. За інформацією голови регіону, родичів цих 40 мешканок Чечні вже мобілізовано та відправлено до України. Кадиров також пригрозив, що будь-кого, хто вийде на мітинг, або їх чоловіків та всіх дітей відправлятимуть «на передову».

Окупанти з загонів Рамзана Кадирова не припиняють дивувати своїми абсурдними відео, нібито знятими «на полі бою». То вони воюють із порожніми кущами, то нещадно розстрілюють порожній будинок. А ось тепер настала черга до «бандерівського повітря».

Нове відео «тик-ток військ Кадирова» виклав у себе на каналі в Telegram сам Кадиров. Після цього його поширили українські військові на Telegram-каналі «Оперативний ЗСУ», висміюючи безглуздість кадировців.

Кадировці цього разу влаштували спектакль зі стріляниною та димом.

Через брак особового складу російської армії для війни проти України президент РФ Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Російський міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації призовуть 300 тисяч резервістів. За його словами, набір не буде здійснено у рамках разової акції. Мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу.

Як повідомлялося, 20 вересня Держдума РФ одноголосно ухвалила у другому та третьому читаннях законопроєкт, який вводить до Кримінального кодексу РФ такі поняття як «мобілізація», «військовий стан» та «воєнний час».

Опубліковано повний список українських захисників та іноземців, яких вдалося обміняти з РФ. 215 українських захисників, серед них 10 іноземців, обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука і 55 російських військових.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter