У Бахчисарайському районі Криму «поліцейські» відловлюють чоловіків для мобілізації

Новини
Михайло Горбачов, «дільничний поліцейський», село Холмівка Бахчисарайського району Криму Фото: findpolice.ru, Вконтакте

У селах Бахчисарайського району окупованого Криму російські силовики повально мобілізують місцевих мешканців до Збройних сил РФ. Відловлювати людей допомагають міліціонери-колаборанти, що тепер прислужують Росії.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела у Криму.

Наші читачі з окупованого Росією півострова пишуть, що у селі Холмівка Бахчисарайського району повістки отримали близько трьох десятків місцевих мешканців.

«Вони прийшли заздалегідь підготовленими і лежали на пошті і тільки після промови Путіна [про часткову мобілізацію], наступного ж дня їх рознесли. По селах складені списки, в які внесли всіх, хто з якихось причин не подобається місцевій владі», – розповів мешканець Бахчисарайського району.

За словами інших співрозмовників з цього району, «відловлювати» призовників російському військомату допомагає місцевий дільничний Михайло Горбачов.

Як з’ясував ЦЖР, Горбачов Михайло Сергійович – окупаційний «поліцейський», який обслуговує села Залісне, Червоний Мак, Ходжа Сала та Холмівка Бахчисарайського району.

М.С.Горбачов – громадянин України (ІПН 3199708990), який підтримав російських окупантів. Отримав російський паспорт № 6114849601, виданий 12.04.2014. Він має дружину Анжелу, з якою мешкає у Холмівці. Має звання старшого лейтенанта поліції МВС РФ.

Колаборант Михайло Горбачов з дружиною Анжелою Фото: Вконтакте

Читачі ЦЖР також повідомляють, що у Севастополі встановлені блокпости, де окупанти «відловлюють» потенційних призовників. Повістки виписують просто на місці.

Нагадаємо:

  • Протягом місяця РФ планує доукомплектувати до повного штату свої з’єднання та військові частини, що залучені до ведення бойових дій на території України. Ймовірно частина сил піде на доукомплектування прикордонної служби ФСБ противника для вивільнення особового складу підрозділів збройних сил, які залучені на прикритті державного кордону з нашою країною — Генштаб ЗСУ.
  • Регіональний центр прав людини ще на початку вторгнення підготував для кримчан спеціальну пам’ятку із рекомендаціями, як можна уникнути російської мобілізації. Вона актуальна й досі.
  • У військкоматах в окупованих Криму і Севастополі мобілізованим видають кирзові чоботи з резервів часів СССР і літнє обмундирування. Телеграм-каналами ширяться відео про видачу поржавілих і пошкоджених автоматів Калашникова в різних регіонах РФ.