Ракетна атака РФ — реакція Зеленського та Залужного

Новини
зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський: «Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього». Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомляє, що Росія випустила вже 75 ракет, 41 з них — збито українськими засобами ППО.

Російська ракетна атака по Україні триває.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з масованим обстрілом, закликав сьогодні перебувати в укриттях.

«Ранок важкий. Маємо справу з терористами. Десятки ракет, іранські «Шахіди». У них дві мішені. Енергообʼєкти — по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житомирщина, Кіровоградщина, південь. Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні. Друга мішень — люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди. Сьогодні будьте в укриттях. Завжди дотримуйтеся правил безпеки. І завжди памʼятайте: Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього», — сказав Зеленський.

«Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО. Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян. Однак ворожа атака триває. Закликаю всіх знаходитися в укриттях!», — написав Залужний.

***

Нагадаємо:

  • У Шевченківському районі Києва внаслідок російського ракетного удару загинули щонайменше 8 людей, відомо про 24 поранених.
  • Вранці війська РФ почали масований ракетний удар по всій території України. Про вибухи повідомляють у Києві та у багатьох обласних центрах країни. Центр журналістських розслідувань проводить хроніку подій 10 жовтня.
  • У центрі Києва вранці 10 жовтня пролунали щонайменше два вибухи від прильотів російських ракет, які поцілили Шевченківський район столиці. Є загиблі та поранені.