Резніков показав, скільки у РФ ще є високоточних ракет для ударів по Україні

Новини
Уламки росіської крилатої ракети «Калібр», збитої Повітряними силами ЗСУ Фото: facebook.com/kpszsu

Міністр оборони Олексій Резніков зазначає, що від початку широкомасштабного вторгнення Росія витратила дві третини зі своїх 1844 високоточних ракет дальнього радіусу дії, які були в неї станом на 23 лютого. Таким чином у неї залишається ще 609 ракет, які можуть бути використані для ударів по території України.

Про це Резніков повідомив у Twitter

«Демілітаризація Росії. Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об’єктів України, держава-агресор знижує свої можливості щодо нанесення ударів по військових об’єктах. Два висновки: військова поразка Росії неминуча; Росія – терористична держава», – написав міністр.

Резніков також опублікував інфографіку, згідно з якою станом на 23 лютого в РФ було 900 ракет «Іскандер», 500 крилатих ракет морського базування «Калібр», а також 444 крилаті ракети повітряного базування (типу Х-101 та Х-555).

За його даними, станом на 12 жовтня у Росії залишалося 124 «Іскандера», 272 «Калібри» та 213 ракет повітряного базування (Х-101 та Х-555).

Тобто загалом у РФ залишилось 609 високоточних ракет дальнього радіусу дії з 1844, які були в неї на початку війни.

Як повідомлялось, вранці 10 жовтня війська РФ почали масований ракетний удар по всій території України. Про вибухи повідомляють у Києві та у багатьох обласних центрах країни.

Підрозділи Повітряних Сил ЗС України 10 жовтня збили 45 з 80 ракет різних типів, запущених російськими військами по українській території з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону. Також було знищено 9 із 12 дронів-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

Внаслідок масованих ракетних атак по Україні, які 10 жовтня здійснили російські війська, загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter