У Білорусі іранські інструктори допомагають росіянам вбивати українців дронами-камікадзе – ЦНС

Новини
Дрон-камікадзе «Shahed-136» в небі над Києвом, 17.10.2022 Фото: Reuters

Інструкторів з Корпусу вартових іранської революції Ісламської Республіки Іран (КВІР ІРІ) привезли до Білорусі, де вони координують запуски російськими військовими іранських дронів-камікадзе «Shahed-136» по об’єктах інфраструктури в Україні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«В селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА «Shahed-136» по об’єктах інфраструктури Київщини, північних та західних областей України», – йдеться у повідомленні.

Також, зазначили у ЦНС, за даними місцевого підпілля, російські військові повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді. Окупанти продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України.

Як повыдомлялось, за даними нинішніх і колишніх офіційних осіб США, поінформованих про секретні дані розвідки, Іран відправив інструкторів до окупованого Криму, щоб допомогти російським військовим подолати проблеми з використанням парку безпілотників, які Москва придбала в Тегерана для застосування у війні проти України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter