СБУ оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов президента «Мотор Січі» Богуслаєва, якого підозрюють у роботі на РФ

Новини
богуслаев

СБУ оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

«Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «Партії регіонів», продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим – фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села.

За інформацією СБУ, Богуслаєв виправдовував напад Росії і висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні тощо».

Служба безпеки України підтвердила, що затримала президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві Росії через незаконне постачання компанією своєї продукції для російської штурмової авіації.

В’ячеслав Богуслаєв був народним депутатом V, VI, VII та VIII скликань Верховної Ради, довіреною особою кандидата на посаду президента України Віктора Януковича. До парламенту V, VI, VII скликань обирався від Партії регіонів, у Раді VIII скликання входив до проросійської депутатської групи «Воля народу». Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. На парламентських виборах 2019 року на окрузі в Запоріжжі програв кандидату від «Слуги народу».

Як повідомлялось, 22 жовтня у Запоріжжі співробітники СБУ затримали президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства, яких підозрюють у колабораційній діяльності і пособництві Росії.

Нагадаємо:

  • У березні 2021 року РНБО України ухвалила рішення про повернення заводу «Мотор Січ» у державну власність. На такий крок держава зважилася після того, як Богуслаєв продав понад 50% акцій підприємства, які йому належали, китайській Skyrizon Aircraft Holdings Limited за 250 млн доларів.
  • 4 серпня 2020 року група DCH українського олігарха Олександра Ярославського заявила, що спільно з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited, розвиватимуть авіапідприємство «Мотор Січ» і українське авіабудування.
  • 20 листопада АМКУ відхилив заявку DCH Олександра Ярославського і його китайських партнерів Skyrizon про покупку контрольного пакету акцій ПАТ «Мотор Січ».
  • Пов’язаний із китайською армією холдинг цікавили технології створення турбореактивних двигунів для літаків і крилатих ракет для китайської авіаційної промисловості. Проти передачі цих технологій Китаю виступали США.