У Росії суд засудив колишнього «віце-прем’єра Криму» Нахлупіна до 8 років позбавлення волі у справі про хабар

Новини
Колишній «віце-прем'єр Криму» Виталій Нахлупін Фото: rk.gov.ru

У російському Ростові-на-Дону Ленінський районний суд засудив колишнього «віце-прем’єра Криму» Віталія Нахлупіна та колишнього в.о. «заступника міністра транспорту Криму» Валентина Дукорського до 8 років позбавлення волі у справі отримання хабара у 2017-2018 роках. В Україні Нахлупін обвинувачується у державній зраді.

Інформація про вирок розміщена на сайті суду.

Як зазначається, вирок Нахлупіну та Дукорському було винесено 5 жовтня та проголошено 10 жовтня.

Подробиці вироку повідомило кримське пропагандистське агентство «Крыминформ» з посиланням на інформоване джерело.

«Суд у Ростові-на-Дону виніс вирок Нахлупіну та Дукорському 10 жовтня. Обидва вони засуджені до 8 років позбавлення волі та компенсації хабара в десятикратному розмірі – 10,1 млн рублів», – повідомило джерело.

За даними співрозмовника агентства, наразі вирок не набрав законної сили, оскільки Дукорський 18 жовтня подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо:

  • 17 жовтня 2018 року «віце-прем’єр» окупаційного «уряду Криму» Віталій Нахлупін був затриманий російськими силовиками в Москві за підозрою у хабарництві. 19 жовтня суд відправив його до СІЗО. За даними слідства, Нахлупін через Дукорського та іншого спільника – Ярослава Сливку – у 2017-2018 роках організував отримання хабара. Натомість фігуранти забезпечували перемоги «потрібних» компаній у 28 тендерах у рамках реалізації заходів Федеральної цільової програми. Загальна сума хабара становила понад 16 млн рублів. Майно Нахлупіна загальною вартістю 14 млн рублів було заарештовано. Сливка раніше підписав досудову угоду, матеріали щодо неї виділено в окреме провадження. Вироком суду його визнали винним у повному обсязі.
  • Віталій Нахлупін прийшов до Криму у 2010 році у складі команди покійного прем’єр-міністра автономії Василя Джарти. Він очолював комісію з бюджетної та економічної політики Верховної Ради Криму. Нахлупін активно сприяв окупації Криму і у вересні 2014 року обрався до «Госсовєту Криму» за виборчим списком «Єдиної Росії». У січні 2016 року «глава Криму» Сергій Аксенов призначив Нахлупіна «заступником голови кримського уряду». Він курирував ФЦП та дорожнє будівництво. В Україні Нахлупін обвинувачується у державній зраді.