В Новій Каховці окупанти розграбували цех збереження спиртів ПрАТ «Таврія» і заборонили пересування між берегами Дніпра

Новини
Діжки зі спиртами ПрАТ «Дім марочних коньяків «Таврія», Нова Каховка, Фото: uabestwine.com

у Новій Каховці на Херсонщині російські загарбники розграбували цех збереження спиртів ПрАТ «Дім марочних коньяків «Таврія», продовжують «евакуацію» місцевого населення і заборонили пересування між лівим і правим берегами Дніпра. В магазинах міста порожньо, продуктів у них майже нема.

Центру журналістських розслідувань про це повідомили місцеві мешканці і міський голова Володимир Коваленко.

Днями в соцмережах з’явилась інформація про вивезення загарбниками обладнання і розграбування залишків продукції ПрАТ «Дім коньячних коньяків «Таврія». Проте підтвердження цьому поки нема.

«Мені відомо зі слів свідків, що окупанти вивозять все з цеху збереження спиртів підприємства. Заїжджають буксири, машини, запускають димовуху, щоб ніхто не бачив, що там відбувається», – прокоментував міський голова Володимир Коваленко.

Окупанти, за його словами, зараз продовжують так звану «евакуацію» місцевого населення. Щодня в Новій Каховці, Дніпрянах та інших населених пунктах громади збираються автобуси, які «збирають» охочих виїхати до Росії. Зголошується небагато.

В магазинах міста майже нема товарів. У «віджатих» і заново «відкритих» окупантами місцевих торговельних центрах порожні полиці і вкрай скромний вибір продуктів. А в селах громади люди намагаються вирішувати свої справи до 10 години ранку, щоб потім не потрапляти на очі п’яним «освободителям», які кожного дня шукають собі «пригод».

З 7 листопада окупанти заборонили пересування річковим транспортом. Зокрема, роботу «човнових таксі», які останнім часом сильно виручали місцевих. Через це населені пункти Новокаховської громади, які розташовані на правому і лівому берегах Дніпра виявились відрізаними один від одного.

Також окупанти продовжують окопуватися вздовж узбережжя Дніпра і заселятися в будинки місцевих.

Як повідомляв ЦЖР, російські загарбники 4 листопада примусово вивезли 98 підопічних розташованого на лівобережній частині Новокаховської громади комунального закладу Херсонської облради «Дніпрянський психоневрологічний будинок-інтернат».

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter