Зеленський призначив начальників ще восьми нових військових адміністрацій Херсонської області

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський призначив начальників восьми військових адміністрацій (ВА) на Херсонщині. Відтак очільники призначені вже в 34 з уже утворених 36 ВА.

Про це йдеться в підписаних 1 листопада розпорядженнях, оприлюднених на офіційному сайті президента України, передає Центр журналістських розслідувань.

Лише в двох з новоутворених ВА начальниками стали не голови місцевих громад. Очільником Рубанівської сільської військової адміністрації Каховського району призначений Дмитро Безрідний, який останнім часом працював заступником голови Верхньорогачицької селищної громади Каховського району. Сам голова Рубанівської громади Олег Куратов, як повідомляв ЦЖР, був викрадений загарбниками в вересні, а в жовтні вони заявили про нібито підтримку Куратовим окупації області.

Начальником Чаплинської селищної ВА Каховського району став В’ячеслав Мирошниченко. Сам голова цієї громади Олексій Фаустов 4 травня заявив про складання своїх повноважень. 16 травня окупанти «відсторонили» його від роботи і «призначили» нового «голову» неіснуючого «Чаплинського району» Атома Мірібяна. Останнього окупанти «звільнили» влітку і на його місце поставили громадянина РФ, майора Збройних сил РФ Алєксандра Хлюстова.

В інших шести громадах Володимир Зеленський призначив начальниками новостворених ВА місцевих голів, які в різний час змогли виїхати на підконтрольну українську територію. В Херсонському районі начальником Чорнобаївської сільської ВА призначений Ігор Дудар. В Генічеському районі начальником Іванівської селищної ВА став Віктор Дебелий. А в Бериславському районі начальницею Тягинської сільської ВА призначена Раїса Пономаренко, Кочубеївської сільської ВА – Людмила Костюк, Великоолександрівської селищної ВА – Наталія Корнієнко, Бериславської міської ВА – Олександр Шаповалов.

Як повідомляв ЦЖР, 28 жовтня Володимир Зеленський призначив голів 11 військових адміністрацій на Херсонщині.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter