Російські окупанти припинили примусову «евакуацію» населення з Херсону – Генштаб ЗСУ

Новини
Мешканці Херсона, яких окупанти переміщують на лівий берег Херсонщини під виглядом «евакуації», 19.10.2022 Фото: ТАСС

Російські окупанти припинили так звану евакуацію населення з Херсону через відсутність охочих.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«За уточненою інформацією, з міста Херсон припинено так звану евакуацію населення через відсутність охочих. У місті окупаційна влада припинила видачу заробітної платні та соціальних виплат», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 18 жовтня командування російських окупаційних військ та колаборанти заявили про підготовку до переміщення жителів Херсона та правобережних районів окупованої Херсонщини на лівий берег Дніпра.

З 19 жовтня окупанти закрили в’їзд на правобережну частину Херсонської області. 22 жовтня окупаційна «адміністрація Херсонської області» наказала мешканцям Херсона полишити місто і переправитись на лівий берег Дніпра.

9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу погодився з пропозицією командувача російського угрупування в Україні Сергія Суровікіна про відведення російських військ на лівий берег Дніпра. За словами Суровікіна, маневр буде здійснено у найближчі терміни.

Військовий експерт, полковник Владислав Селезньов в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар заявив, що влаштована окупантами примусова «евакуація» мешканців правого берегу Херсонщини є депортацією українців і спробою Росії прикрити свої війська цивільними, як живим щитом. 

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter