Обстріли Херсона, «пункти незламності», допомога херсонцям. Окупований рф південь України: огляд подій за 24 листопада

Новини
Херсон

Огляд найважливіших новин за п’ятницю, 24 листопада, на нових тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей України.

Правоохоронці просять херсонців не виходити на береги річок

Також поліцейські закликають місцевих мешканців в жодному разі не користуватися плавзасобами.

«Закликаємо громадян не відвідувати водойми та їх узбережжя, не ходити на риболовлю та не проводити час на набережних, адже ця територія під прямим вогневим ураженням ворога», — йдеться у дописі поліції Херсонської області.

***

Протягом чотирьох днів росіяни вбили 7 херсонців

Внаслідок обстрілів російськими військами Херсона снаряди влучили у 45 місць. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на очільницю Херсонської МВА Галину Лугову.

Російська армія у ніч на 24 листопада російські військові знову обстріляли Херсон. Постраждали центр міста та Таврійський мікрорайон. Є руйнування житлових будинків, місцями виникли пожежі.

Станом на 15:00 24 листопада росіяни 17 разів обстріляли Херсон, внаслідок чого загинула одна особа, ще одна поранена.

***

На території звільненої Херсонської області прокурори виявили дев’ять катівень. Також знайшли 432 тіла цивільних людей, які були вбиті. Про це в етері національного марафону заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

***

11 тисяч херсонських пенсіонерів отримають гроші через відділення Укрпошти. Загальна сума складає понад 255 мільйонів гривень. Кошти будуть нараховані з урахуванням накопичених пенсій з липня 2022 року — Мінреінтеграції.

***

Херсонська міська рада оприлюднила списки роботи «Пунктів незламності» на Херсонщині

Херсон:

Стаціонарні пункти працюють в Корабельній та Дніпровській райрадах, а також в приміщеннях державних пожежно-рятувальних загонів № 2 та № 3.

Намети розгорнуто за адресами:

— вул. Молодіжна, 6;

— вул. Ломоносова, 75;

— вул. Вишнева, 12;

— вул. Патона, 8а;

— площа Свободи, 1 (два намети).

Берислав:

— Стаціонарні пункти працюють у міській лікарні та 6-ДПРЧ.

— Намет розгорнуто за адресою: провулок Східний, 1.

Білозерка:

— Намет розгорнуто за адресою: вул. Харченко, 33.

Велика Олександрівка:

— Стаціонарний пункт функціонує у 7-ДПРЧ.

***

Працює міська гаряча лінія стосовно допомоги організації виїзду громадян за телефонами:

— (050) 040 — 44 — 24

— (098) 958 — 17 — 83

— (098)- 958 — 17- 90

***

Херсонську обласну прокуратуру очолив Сергій Гриценко

Херсонську обласну прокуратуру замість Володимира Калюги очолив Сергій Гриценко, який лише в липні 2022 року був призначений керівником Черкаської обласної прокуратури.

Сергій Гриценко, керівник Херсонської обласної прокуратури Фото: vycherpno.ck.ua

***

На Херсонському напрямку російські війська обстріляли з різнокаліберної артилерії Михайлівку, Качкарівку, Милове, Зміївку, Іванівку, Антонівку, Чорнобаївку та Херсон — Генштаб ЗСУ.

За наявною інформацією, окупанти посилили поліцейські заходи у Скадовському районі. Зокрема, в Новомиколаївці та Красному, впродовж 22 листопада, перевіряли будинки, телефони та документи місцевих жителів.

***

Два найстаріші музеї Херсонщини втратили більшу частину своїх колекцій — Центр журналістських розслідувань

У фондах Херсонського обласного краєзнавчого музею зберігались понад 173 тисячі предметів, серед них — археологічні знахідки, найстарішим з яких — більше 7 тис. років, багаті колекції монет античних міст Північного Причорномор’я та зразків холодної і вогнепальної зброї ХVІ—ХХ ст., скіфські золоті прикраси і давньогрецькі мармурові скульптури, унікальні книжкові зібрання, рукописи і гравюри. Найцініші колекції та експонати херсонських музеїв російські окупанти вивезли до окупованого Криму та Росії.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

Сьогодні 274-й день опору України повномасштабному вторгненню військ Росії. Військові РФ вчиняють тисячі воєнних злочинів, злочинів проти людяності та терактів по всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter