Росія готує з 10 грудня нову хвилю прихованої мобілізації – Генштаб

Новини
Мобілізовані до лав ЗС РФ кримчани в окупованому Севастополі Фото: Скриншот відео

У Росії та на тимчасово окупованих територіях України з 10 грудня готується нова хвиля прихованої мобілізації до лав російських окупаційних військ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«За наявною інформацією, в Російській Федерації та на тимчасово окупованих територіях України тривають підготовчі заходи щодо проведення, з 10 грудня поточного року, чергової хвилі прихованої мобілізації до лав російських окупаційних військ», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, експерти Вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW) вказали, що Росія готує чергову хвилю мобілізації, це ще більше погіршить загальну якість російських військ, яких перекидають на фронт в Україну.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в окупованому Криму масово розносять військовозобов’язаним чоловікам повістки до армії РФ згідно зі складеними списками.

Президент Росії Володимир Путін доручив створити ресурс із даними росіян, які перебувають або мають стати на військовий облік, попри раніше оголошене завершення «часткової» мобілізації в РФ. Наприкінці жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну, що мобілізаційні заходи завершено. При цьому указ про завершення мобілізації так і не було підписано. У Путіна заявили, що окремий указ не потрібен.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter