Після вибухів на аеродромі «Енгельс» росіяни розосередили авіацію, загроза масованого обстрілу не минула – Повітряні сили

Новини
Загальний вигляд аеродрому стратегічної авіації «Енгельс», 28.11.2022 Фото: Planet Labs

Росіяни розосередили літаки з аеродрому «Енгельс» після вчорашніх вибухів. Тож активність ворожої авіації під вечір була суттєво зменшена.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, на тому аеродромі все ж лишається певна кількість літаків.

«Після вчорашніх подій бачимо, що літаки там розосереджено, саме стратегічна авіація, йдеться про аеродром «Енгельс». Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але чимало з них вже передислоковано на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати… Після цих подій під вечір активність ворожої авіації суттєво було зменшено», – сказав Ігнат.

Водночас він наголосив, що загроза масованого ракетного обстрілу не минула, і, можливо, росіяни лише внесли певні корективи у свої плани.

«Президент і вище військове керівництво наголошують на тому, що загроза не минула, окупанти не полишили підступних своїх намірів, можливо, під новорічні свята чи на якісь інші дати, щоб все ж таки бити по нашій інфраструктурі. Тому ми повинні готуватися постійно, дотримуватися рекомендацій влади», – зазначив речник.

Як повідомлялось, Міноборони Росії заявило, що вночі 26 грудня український БПЛА вдруге за місяць атакував аеродром стратегічної авіації «Енгельс» у Саратовській області, де базуються бомбардувальники, які використовуються для ракетних атак по територієї України. Стверджується, що дрон був збитий, проте внаслідок падіння уламків на аеродромі загинули троє військових.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter