У Криму журналістку Ірині Данилович засудили до 7 років колонії

Новини
Ірина Данилович Фото: facebook.com/ppu.gov.ua

«Суддя» «Феодосійського міського суду» Наталія Кулинська засудила громадянську журналістку Ірину Данилович, яку ФСБ обвинувачувала в нібито незаконному зберіганні вибухівки, до 7 років позбавлення волі у колонії загального режиму та штрафу у 50 тисяч рублів.

Як пише Кримська правозахисна група, зі звинувачення виключили частину про «придбання та зберігання вибухових речовин», залишили лише – «носіння».

«Суддя» вирішила, що у справі не було неприпустимих доказів, а провину Данилович повністю довели.

Термін позбавлення волі рахуватимуть з дня фактичного затримання – 29 квітня.

Нагадаємо:

  • 29 квітня в окупованому Криму російські силовики затримали у Феодосії громадянську журналістку, медика Ірину Данилович, яка висвітлює проблеми системи охорони здоров’я. Її обвинувачують у нібито «зв’язках з іноземною державою».
  • Лише на тринадцяту добу після викрадення в СІЗО Сімферополя адвокату підтвердили, що Ірина Данілович перебуває в них. Її підозрюють у незаконних діях з вибуховими речовинами за ч.1. ст 222.1 Кримінального кодексу рф. Санкція інкримінованої статті передбачає від шести до восьми років та до 100 тисяч рублів штрафу. Формально запобіжний захід їй обрали лише 7 травня. Із залученням «державного адвоката» за призначенням усупереч тому, що її адвокат вісім днів проводив її пошуки, зокрема в ФСБ та в адвокатській палаті півострова.
  • Співробітники ФСБ погрозами змусили Ірину Данилович підписати чисті аркуші паперу, нібито, в обмін на звільнення з під варти. Після цього її відвезли до «суду», який заарештував її за підозрою «у незаконних діях з вибуховими речовинами».