В ході масованої атаки по Україні російські ракети завдали ударів по 10 областях – ДСНС

Новини
Рятувальники ліквідують наслідки обстрілу Києва російськими ракетами, 29.12.2022 Фото: t.me/dsns_telegram

В Україні під час масованої атаки 29 грудня російські ракети уразили 10 областей. Внаслідок обстрілу пошкоджено 28 різних об’єктів, травмовано 5 осіб.

Про це повідомив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Щодо масованих ракетних ударів по Україні, то внаслідок них було уражено 10 областей, пошкоджено 28 об’єктів. З них 18 – це приватні житлові будинки, решта – об’єкти критичної інфраструктури… Унаслідок обстрілів у нас травмовано 3 чоловіків, 1 жінку і 1 дитину», – сказав Хорунжий.

За його словами, до ліквідації наслідків обстрілів від ДСНС було залучено близько 100 рятувальників і понад 15 одиниць техніки. Підключено 87 генераторів для забезпечення електроенергією об’єктів критичної інфраструктури та соціальних.

Речник ДСНС також поінформував, що у Києві до оперативно-координаційного центру служби надійшло повідомлення про влучання відразу за кількома адресами у чотирьох районах.

Зокрема, у Дарницькому районі внаслідок падіння уламка збитої ракети сталося займання та руйнування конструкції двоповерхового житлового будинку на площі 100 квадратних метрів, пожежу відразу ліквідовано. Крім того, відбулося руйнування покрівлі ще одного будинку. До прибуття рятувальних підрозділів було врятовано 2 особи, медики надали їм допомогу і госпіталізували. Також була госпіталізована 14-річна дівчина, яка і викликала рятувальників.

У Печерському районі уламки ракети впали на дитячий майданчик, а також іще за двома адресами. Жертв і потерпілих немає.

У Голосіївському районі уламки збитої ракети впали поряд із автомобілем, а у Солом’янському – на дах п’ятиповерхового житлового будинку. Минулося без жертв.

«Наразі на місцях іще працюють наші рятувальники. Вони проводять пошукові та аварійно-рятувальні роботи. Інформація щодо потерпілих по всій Україні уточнюється», – заявив Хорунжий.

Як повідомлялось, вранці 29 грудня російські війська атакували Україну з різних напрямків крилатими ракетами з літаків стратегічної авіації та кораблів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.