Рада ЄС продовжила економічні санкції проти РФ

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Рада ЄС у п`ятницю вирішила продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки РФ.

Зазначається, що ці санкції, вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії РФ, що дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року через неспровоковану та невиправдану військову агресію РФ проти України.

Наразі вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші. Вони також охоплюють заборону на імпорт або транспортування морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з РФ до ЄС, санкції проти кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних кремлем каналів дезінформації.

25 січня рішення про продовження санкцій ухвалили посли ЄС.

У грудні 2022 року Рада ЄС остаточно схвалила дев’ятий пакет санкцій проти Росії за війну проти України.

Рада ЄС 26 липня 2022 року  продовжила ще на шість місяців – до 31 січня 2023 року – економічні санкції проти росії через її агресію проти України.

Крім того, з 24 лютого ЄС ухвалив низку безпрецедентних та жорстких пакетів санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення росії до України.

Нагадаємо:

  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і Євросоюзу були введені в грудні 2014 року.
  • 13 січня  2022 року Рада ЄС продовжила до 31 липня 2022 року економічні санкції проти РФ у відповідь на її дії, спрямовані на дестабілізацію України.

Дивиться також відеоблог Микити Панасенка Літаки, ВПК та йогурти – як санкції впливають на росіян про те, як санкційні обмеження, накладені США, ЄС, Великою Британією та іншим країнами на РФ після розпочатої нею повномасштабної війни проти України, впливають на саму Росію та життя росіян. Росія перебуває на першому місці у світі за кількістю санкцій. Під обмеження вже потрапили майже 5 тисяч фізичних осіб та 3 тисячі компаній з Росії.