У ЗСУ формують перші у світі ударні роти безпілотників

Новини
армия дронов

У Збройних силах України формують перші у світі ударні роти безпілотників в рамках проєкту «Армія дронів».

Про це повідомляє Генштаб.

Створення ударних рот безпілотників ухвалив під час засідання Ставки головнокомандувача Валерій Залужний. Спільно з Міноборони, Генштабом та Держспецзв’язку, в рамках проєкту «Армія дронів», створено координаційний штаб для повноцінної реалізації проєкту.

Генштаб повідомляє, що це необхідно для втілення низки ключових реформ та масштабування виробництва безпілотників для Сил оборони.

«Вже відібрано найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання, щоб долати ворога у гарячих точках», – йдеться в повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.