Резніков заявив, що йому не пропонували очолити Мінстратегпром, але він би все одно відмовився

Новини
Олексій Резніков, міністр оборни України Фото: Reuters

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що йому не надходила пропозиція стати міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Однак якби така пропозиція надійшла, він би все одно відмовився від цієї посади.

Про це Резніков сказав у коментарі програмі «Факти ICTV».

«Я можу прокоментувати, що це для мене новина. Зі мною жодної розмови про міністерство з питань стратегічної промисловості не відбувалося з президентом України, верховним головнокомандувачем», – сказав Резніков.

За його словами, у разі надходження такої пропозиції він відмовився б від посади голови Мінстратегпрому. Також він додав, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує – це рішення парламенту може бути лише за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада очільника МОУ чи МЗС.

«Якби раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України чи прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, бо я не маю експертизи, яка б дозволяла мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка», – додав Резніков.

«Рішення про відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може приймати лише президент, згідно з Конституцією України. Призначення на нову посаду в будь-які міністерства, звичайно, обговорюються за законом. Про Мінстратегпром я чую вперше», – наголосив Резніков.

Нагадаємо:

  • 5 лютого 2023 року заступниця голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомила , що фракція «Слуга народу» на закритому засіданні ухвалила рішення про звільнення зі своїх посад міністра оборони України Олексія Резнікова та міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Також, за її словами, на голосування у парламенті буде винесено кандидатури голови СБУ та міністра внутрішніх справ.
  • Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія за підсумками закритого засідання фракції повідомив, що начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов має очолити міністерство оборони замість Олексія Резнікова, якого мають намір перевести на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Крім того, міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України очолять Ігор Клименко та Василь Малюк, які зараз виконують обов’язки керівників цих відомств.