На Херсонщині окупанти погрожують виселенням усім, хто не отримав паспорт РФ – Генштаб ЗСУ

Новини
Фото: РИА Новости

На окупованій частині Херсонщини російські загарбники посилюють заходи із примусової паспортизації місцевого населення та погрожують з березня виселяти усіх, хто не отримав російський паспорт.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«На тимчасово захопленій частині Херсонської області противник продовжує насильницьку паспортизацію населення. Російські окупаційні війська, разом з поліцією, посилили перевірки на блокпостах і погрожують виселенням з початку березня всім громадянам, які не отримають російський паспорт», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях ворог вилучає в українців паспорти під різними приводами. Паспорт громадянина України вимагають здавати також і у разі подання заяви на отримання російського громадянства, хоча у РФ не заборонено мати подвійне громадянство.

Більше дізнатись про примус до паспортизації на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області можна в матеріалі ЦЖР «Бери аусвайс – або вмирай».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.