Японія запровадила санкції проти російських фізосіб, компаній та організацій

Новини
япония

Уряд Японії оголосив заморозив активи 73 юридичних та 39 фізичних осіб з РФ, а також дев’ятьох осіб із окупованого Криму, Запорізької та Херсонської областей, «ДНР», «ЛНР».

До санкційного списку потрапили, зокрема, голова концерну «Калашников» Алан Лушніков та заступник міністра оборони РФ Віктор Горьомикін.

Обмеження також стосуються начальника управління президента із забезпечення діяльності Держради Олександра Харичева, його заступника Бориса Рапопорта та Турпал-алі Ібрагімова, якого називають родичем голови Чечні Рамзана Кадирова.

Також під санкції потрапили співробітники генштабу збройних сил РФ та обчислювального центру при генштабі.

У санкційному списку є холдингова компанія «Ак Барс», федеральний центр подвійних технологій «Союз» та холдинг «Роселектроніка2, низка інститутів та дослідницьких центрів, пов’язаних з військово-промисловим комплексом, зокрема фізичний інститут ім. п.м. Лебедєва.

  • Мінфін США оголосив про новий пакет санкцій щодо РФ. Під обмеження потрапили 22 громадян РФ і 83 російські компанії, а також понад 30 компаній з третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції.